10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 124

Değerli öğrencilerimiz Gün yayınları 10. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Okuma, öğrenmenin en temel yoludur. Öğrenmede hızlı okuma önemli ve gereklidir. Hızlı okumayla hem okunanlar daha iyi anlaşılır, hem de zamandan kazanılır. Okuma hızı lise öğrencileri için yaklaşık 200 – 250 sözcüktür. Bu hız okunulan yazının niteliğine ve okumanın amacına göre ayarlanmalıdır. Vakit geçirmek amacıyla bir hikaye veya roman okurken okuma hızı oldukça yüksek olabilir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı 

3. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde buzulların oluşturduğu yer şekillerine rastlanması beklenmez?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: A

4. Çukurova’nın yeşil renkle gösterildiği bir fiziki haritada aşağıdakilerden hangisinin aynı renkle gösterilmesi beklenir?
A) Konya Ovası B) Iğdır Ovası C) Çarşamba Ovası D) Erzurum Ovası E) Muş Ovası

  • Cevap: C

5. Kıyıya yakın bir adanın kıyı oklarıyla kıyıya bağlanmasıyla oluşan yarımadalara tombolo ya da sapılı ada denir. Aşağıdaki yarımadalardan hangisi bu tür yer şekillerine örnek verilebilir?
A) Kapıdağı B) Gelibolu C) Karaburun D) Datça E) Biga

  • Cevap: A

6. Aşağıdaki dağlardan hangisinin oluşumu yukarıdaki şekille açıklanamaz?
A) Bozdağlar B) Canik Dağları C) Aydın Dağları D) Yunt Dağları E) Madra Dağları

  • Cevap: B

7. Türkiye’de Paleozoik’ten kalma arazilerde araştırma yapmak isteyen biri yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde bu çalışmasını sürdürürse başarısız olur?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

8. Dağların kıyıdan başladığı ve kıyıya paralel uzandığı yerlerde falezler yaygındır.
Buna göre aşağıdaki kıyılardan hangisinde falezlere yaygın olarak rastlanması beklenmez?
A) Teke Yarımadası B) Doğu Karadeniz C) Orta Karadeniz D) Taşeli Yarımadası E) Batı Karadeniz

  • Cevap: C

9. I. Finike ile Kaş arası
II. Kuşadası ile Edremit Körfezi arası
III. Ordu ile Rize arası
Yukarıdaki kıyılar aşağıdaki hangisine örnektir?

  • Cevap: D

10. Aşağıdaki ovalardan hangisi oluşum bakımından diğerlerinden farklıdır?
A) Elmalı B) Muğla C) Korkuteli D) Acıpayam E) Bafra

  • Cevap: E

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla